G-ACE is being UPDATED from time to time. The information may be changed accordingly.

Kelebihan G-ACE


1. G-ACE menyediakan kaedah pembelajaran Al-Quran bertajwid terkini di internet yang membantu dalam mempelajari bacaan Al-Quran.

2. Di permulaannya, pembelajaran adalah secara kendiri iaitu pembelajaran secara sendiri dahulu.  Kemudian setelah mengenal hukum tajwid dan kaedah bacaannya barulah pembelajaran secara berguru dijalankan untuk memastikan bahawa bacaan anda adalah benar-benar betul. 

3.   Tidak seperti kaedah pembelajaran Al-Quran bertajwid yang lain, kaedah yang diperkenalkan oleh G-Ace memperkenalkan konsep pembelajaran secara kendiri menggunakan modul Self-Instructed Module (SIM) dan di kuatkan lagi dengan bantuan video pengajaran dari tenaga pengajar berpengalaman.

4.    Di dalam modul SIM, cara penyampaian adalah mudah untuk difahami dan disertai dengan latihan- latihan pengukuhan berperingkat yang diselangi dengan soalan-soalan pada setiap peringkat pembelajaran sebagai latihan ulangkaji untuk mewujudkan asas tajwid yang kukuh dan boleh diaplikasikan daripada ustaz yang berpengalaman mengajar.

5.  Video pengajaran dibahagikan mengikut topik dan setiap topik dipecahkan kepada tajuk-tajuk kecil bagi memudahkan pelajar mendalami sesuatu topik dengan lebih mudah dan berkesan. Sijil Asas Ilmu Tajwid ini ditawarkan khusus bagi mereka yang ingin memulakan pembelajaran Al-Quran secara bertajwid dari rumah dengan mengikuti langkah-langkah penerangan mudah beserta video dan latihan yang telah disediakan.

6.   Kelas pengajian secara atas talian ini amat sesuai kepada mereka yang mempunyai masa yang amat terbatas dan tidak berkesempatan atau berpeluang untuk mengikuti pengajian di tempat-tempat lain.


There are no products to list in this category.